آبکاری طلا

اگر در حال خواندن این مقاله اید پس به نظر می رسد شما درباره آبکاری طلا سوال دارید.

در ابتدا باید نکته ای را توضیح داد، وقتی میگوییم ابکاری طلا باید شفاف کنیم که منظورکدام یک از 4 روش رایج آب کاری طلا هست و آیا پوشش دادن طلا بر روی سایر اجسام و فلزات برای ساخت وسایل تزیینی هست یا ابکاری خود طلا با هدف جلا دادن و یا تغییر رنگ زرد پایه عنصر طلا به رنگ های دیگر موجود که همه ما در طلافروشی ها دیده ایم.

4 نوع ابکاری تحت عنوان های آبکاری طلا تزیینی (سیانیدی)، آبکاری طلا آلیاژی، آبکاری طلا اسیدی و ابکاری طلا سولفیتی وجود دارد که در این مقاله به آبکاری طلا زینتی پرداخته میشود.

آبکاری طلا تزئینی (سیانیدی):

آبکاری زینتی طلا، در واقع از پوشش طلا بر روی طلا و یا سایر اشیا با اهداف زینتی اعمال میشود.

آبکاری طلا

اگر ابکاری با هدف ایجاد روکش طلا بر روی سایر اجسام باشد در آن لایه‌هایی از طلا بر روی سطح یک جسم نقره یا فلز دیگر تشکیل می شود. این فرایند معمولاً برای افزایش زیبایی و مقاومت جسم استفاده می شود.در این نوع، آبکاری طلا می تواند با استفاده از روشهای مختلفی انجام شود، از جمله الکترولیز و روش‌های شیمیایی دیگر. در نتیجه، جسم با یک لایه ظاهری از طلا پوشیده می شود که می تواند براق و جذاب به نظر برسد..

در این نوع از آبکاری طلا بسته به هدف، نوع فرایند ممکن است متفاوت باشد. اما در ادامه می توانید یک نمونه از مراحل عمومی برای این کار را ببینید::

  1. تمیز کردن و پیش آماده کردن سطح: در این مرحله، سطح جسم به دقت تمیز و پولیش می شود. این کار باعث حذف هر گونه روغن، زباله، آلودگی و خراش از سطح می شود.
  2. پیش‌پوشش: گاهی اوقات قبل از آبکاری طلا، از یک پیش‌پوشش استفاده می شود. این لایه اولیه معمولاً شامل موادی است که با سطح جسم تعامل کرده و بستر مناسبی را برای لایه طلا فراهم می کند.
  3. آبکاری: در این مرحله، جسم به یک ماده حاوی طلا غوطه‌ور می شود یا تحت تاثیر جریان الکتریکی قرار می گیرد. طلا در اثر واکنش شیمیایی به سطح جسم متصل می شود و لایه ظریفی از طلا روی سطح جسم تشکیل می دهد.
  4. تثبیت و روکش: پس از تشکیل لایه طلا، آن را باید تثبیت کرد تا از از بین نرود. این می تواند به وسیله گرمایش، سرد شدن یا استفاده از مواد شیمیایی خاص انجام شود. سپس، جهت افزایش مقاومت و زیبایی، روکش حفاظتی اضافه می شود که می تواند شامل لعاب، رنگ یا لعاب زنجیره ای باشد.
  5. پولیش و تمام کاری: در این مرحله، سطح آبکاری شده به دقت پولیش و تمیز می شود تا به آن درخشندگی و صیقلی بدهد و نگهداشتن لایه طلا را تضمین کند.

لطفا توجه داشته باشید که این فرایند ممکن است بسته به شرکت یا کارگاهی که آبکاری انجام می شود، تفاوت هایی داشته باشد. برای اطلاعات دقیقتر، همیشه منبع قابل اعتماد و متخصص را مورد استفاده قرار دهید.

اما در آبکاری بر روی خود طلا (زیرلایه طلا) که هدف جلا و یا تغییر رنگ اصلی طلا میباشد،بسته به رنگ نهایی از آندهای مختلفی مثل پلاتین، رادیوم، روی و … استفاده می شود.

در ابکاری بر روی طلا که بشدت در کارگاه های طلاسازی رایج است برای سفید کردن رنگ طلا از آند پلاتین استفاده میشود و طلا به عنوان کاتد و پلاتین به عنوان اند در محلول الکترولیتی که شامل اسیدسولفوریک است قرار می گیرد. در این فرایند حین جریان الکتریکی، یون های پلاتین به سمت زیرلایه طلا حرکت میکنند و بر روی آن رسوب میکنند و با تکرار این روند، یک لایه نازک از پلاتین بر روی طلا رسوب و طلا از رنگ زرد به رنگ سفید تغییر میکند

به طور کلی در فرایند ابکاری یک جسم به عنوان کاتد که نقش زیرلایه را بعهده دارد و یک فلز به عنوان آند جهت انجام فعل و فاعل واکنشات شیمیایی با هدف ایجاد پوشش مد نظر بر روی زیرلایه هست و تمامی این فرآیند درون یک ظرف به اصطلاح وان و یک محلول الکترولیتی انجام میشود

در انتها به این نکته جالب اشاره کنیم که عوض کردن رنگ طلا یا اصطلاحاً آبکاری آن ها به هیچ وجه زمان بر نیست و در زمان کوتاهی این کار انجام می شود و تاثیر  چندانی بر روی قیمت نهایی محصول ندارد.

شما چه رنگ از طلا را میپسندید؟

آبکاری طلا
واتساپ
توییتر
لینکدین
تلگرام
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها